2021/2022

Wyniki Konkursu Fotograficznego o tematyce kulinarnej pt. „Rośnie jak na drożdżach”

W bieżącym roku szkolnym zorganizowano w naszym ośrodku Wojewódzki Konkurs Fotograficzny o tematyce kulinarnej pt. „Rośnie jak na drożdżach” dla uczniów ze szkół i placówek specjalnych pod patronatem firmy Lesaffre Polska S.A. w Wołczynie, Starosty Kluczborskiego i Opolskiego Kuratora Oświaty.

Konkurs zorganizowano po raz pierwszy, wzięło w nim udział 51 uczestników z sześciu placówek specjalnych województwa opolskiego. Prace wykonane były indywidualnie oraz grupowo w trzech kategoriach:
klasy IV – VIII szkoła podstawowa, szkoła przysposabiająca do pracy i szkoła branżowa I stopnia.

Ocenione zostały również dołączone do prac przepisy kulinarne.

30.03.2022 spotkała się Komisja Konkursowa i po zapoznaniu się z pracami uczestników przyznała nagrody:

Kategoria: klasy IV – VIII szkoła podstawowa:

SOSW Kluczbork, kl. VIII – I miejsce, I miejsce przepis

Jakub Brylski
Patryk Dziwiński
Dorota Wilińska
Michał Lepich

ZSS Opole SP kl.VIII/SPdP – II miejsce

Szymon Orzech
Denis Staś
Karolina Danisz
Kinga Lukaszczyk
Vanessa Strzys
Miłosz Zbiegieni

Zespół Placówek Oświatowych „Ósemka” Strzelce Opolskie, SP klasa VI – II miejsce

Julia Dżbik

ZPS Praszka, SP kl. IV – III miejsce
Kacper Cichosz
Angelika Balińska
Maria Żurek

Kategoria: szkoła przysposabiająca do pracy

ZPS Praszka, SPdP – I miejsce

Karolina Cichoń
Rafał Hober
Mikołaj Galewicz
Natalia Patyk
Błażej Wloch

SOSW Kluczbork, SPdP – II miejsce

Dariusz Swół

SOSW Kluczbork, SPdP – II miejsce

Jakub Wicher

SOSW Kluczbork SPdP – II miejsce

Aleksandra Pawlik
Adrian Janot
Julia Mendowska
Daniel Przybyła
Robert Freier

ZPS Praszka, SPdP – III miejsce

Sabina Kubik

SOSW Kluczbork, SPdP – III miejsce

Julia Bogusławska
Katarzyna Dziuba
Michał Antczak

SOSW Kluczbork SPdP – III miejsce, III miejsce przepis

Martina Wodara
Grzegorz Rędzikowski
Dawid Ramach

Kategoria: branżowa szkoła I stopnia

SOSW Prudnik BS I stopnia – I miejsce

Daria Seibert
Michał Tyndyk

SOSW Kluczbork, BS I stopnia – II miejsce, II miejsce przepis

Dominik Pzionka
Grzegorz Piwoni
Miłosz Walosek
Roksana Brzozowska
Sandra Rusz

SOSW Grodków, BS I stopnia – III miejsce

Anna Zakowicz
Wanda Szoma
Józefa Szoma
Agata Maryniak
Paulina Marmol
Kamila Sobótka
Ewelina Gąsiorek
Rafał Szymaniak
Natalia Psonka

SOSW Grodków, BS I stopnia – III miejsce

Anna Żakowicz
Agata Maryniak

Gratulujemy wszystkim uczestnikom oraz opiekunom. Na Waszych wyjątkowych kolażach mogliśmy zobaczyć radość i kreatywność podczas przygotowania różnych wypieków z drożdży firmy Lesaffre Polska S.A. w Wołczynie.

Na zdjęciach wyglądacie jak profesjonaliści z branży piekarskiej i cukierniczej! A Wasze produkty końcowe prezentują się niezwykle apetycznie.

Przepisy dołączone do prac zostały także ocenione i poddane skrupulatnej analizie dokonanej przez technologa żywienia z Lesaffre.

Zapraszamy do kolejnych edycji konkursu.

Organizatorzy: M.Rymarz, B.Krupa, Ł.Turek

Poniżej prezentujemy galerię prac:

Członkowie Komisji Konkursowej obradowali długo i niezwykle intensywnie, szczegółowo omawiali każdą pracę, co widoczne jest w fotorelacji.

Related posts

Skip to content